mandag den 28. februar 2011

Kom nu ud !


Altså vi drukner snart i hjemmesyet tøj og hæklede ting hvis ikke snart lillesøster kommer ud. I dag blev det til de her babybukser, jeg blev så glad da jeg fandt stoffet i gemmerne da jeg ryddede op. Jeg kunne slet ikke huske det, jeg tror det er fra noget af alt det stof jeg har fået af Faster Gitte :)

lørdag den 26. februar 2011

Fastelavns fest








Traditionen tro holder Julie og Michael fastelavns fest, og det er så hyggeligt. Alle kommer udklædt, børn som voksne, og alle gør noget ud af det. Vi var dog lidt udfordret i år, vi har 2 år i træk kommet som køer, så det kunne vi jo ikke igen, og jeg havde også en temmelig stor mave at tage hensyn til. Vitus skulle være spiderman, der var ikke nogen tvivl, men vi måtte lige tænkte nogle tanker. Det skulle også helst være nemt da jeg ikke havde overskud til at lave det helt store. Så resultatet blev mig som en billiard kugle (8-ball) og Thomas som billiard spiller.

Vitus var forøvrigt totalt sej og blev både katte dronning og katte konge. Kronings billedet er desværre blevet uskarpt, men han var så stolt så det skulle altså med.

onsdag den 23. februar 2011

Nemme og hurtigt retter med hakket oksekød som skal afprøves

Nu har jeg siddet og kigget lidt rundt på nettet og fundet et par nemme opskrifter med hakket oksekød som jeg skal have afprøvet (vi har nemlig stadig masser af hakket oksekød i fryseren)

Bagte hakkebøf pakker

pak en hakkebøf i staniol sammen med hvidløg og tomater, bag i ovnen og server med ris.


Alt i en Spinatgryde

Lidt olie
1 stort løg
300 g hakket oksekød
1 lille dåse konc. tomatpuré
½ dåse hakket flået tomat
1 tsk. paprika
en lille teske salt
1 knsp. peber
1-2 røde peberfrugter i små tern
2 dl ris
2 dl bouillon (vand + terning)
200 g frisk hakket spinat (eller 6-8 kugler hel frossen spinat)

Hak løget fint og svits det i olien. Brun kødet oveni og tilsæt derefter resten (vent evt. med spinaten til de sidste 5-10 min). Lad det simre til risene er møre. Smag til!

Server med en klat creme fraise rørt op med masser af hvidløg.

Jeg vandt !

I går var jeg til den årlige general forsamling i kunstforeningen, og efter general forsamlingen er der udlodning af de malerier og andre kunst genstande som kunstforeningen har købt i løbet af året. Og nu har jeg været medlem i 3 år og de sidste to år intet vundet, så jeg havde 3 lodder i den her lodtrækning. Og jeg var bare så super heldig, jeg blev udtrukket som nr. 4 og man vælger efter den rækkefølge man bliver trukket i, så jeg havde næsten frit valg. Og jeg var altså faldet for det her farvestrålende maleri af Kisser Juel.



Lige nu hænger det på prøve inde i stuen (men det kræver altså et par nye lamper hvis det skal blive hængende, og det er Thomas vist ikke helt enig i) Og ellers overvejer vi lidt om det skal hænge i det nye børneværelse når vi laver det på et tidspunkt.

Du kan forøvrigt læse og se mere om Kisser Juel på hendes hjemmeside her

tirsdag den 22. februar 2011

Koldhævede boller uden snaskede fingre.


I går var jeg oppe og handle, men glemte at købe brød, og gad ikke afsted igen da jeg først var kommet hjem, og så måtte jeg jo finde på noget andet. Så jeg smækkede en dej sammen til nogle koldhævede boller som så hævede natten over i køleskabet. Og så nyder Thomas og Vitus godt af at jeg er højgravid og vågner tidligt, for de stod op til friskbagte grove boller, det kan man vist ikke brokke sig over. Opskriften er fri fantasi og kommer her :

ca. 12 boller (jeg laver dem af to omgange, da dejen fint kan stå i køleskabet i 2-3 dage og så kan man bare bage hver morgen det man lige har brug for)

4 dl vand
1 tsk salt
1 spsk flydende honning (kan undlades)
½ dl hørfrø
½ dl solsikke kerner
½ dl græskar kerner
3 revne gulerødder
20 gram gær (tør eller alm.)
Hvedemel indtil dejen har havregrød konsistens (ca. 500 gram tror jeg)

alle ingredienserne blandes sammen, det skal ikke æltes, pga den lange hævetid klare gæren det for dig som æltningen ellers gør. Bruges alm. gær røres det ud i vandet, hvis det er tørgær skal den blandes med melen. Dejen skal have havregrød konsistens og så ellers bare i køleskabet med låg på natten over.

Om morgenen tændes ovnen på 240 grader og bollerne sættes med en grydeske på en plade med bagepapir, dyb skeen i vand inden hver bolle så hænger den ikke fast. Når ovnen er varm sættes bollerne ind og bages ca. 15 min.

mandag den 21. februar 2011

http://www.google.dk/reader

Jeg bliver simpelthen nødt til at slå et slag for google reader, den har simpelthen gjort mit blog liv meget nemmere, sjovere og mere overskueligt. Så hvis du har en gmail konto og det er den du bruger til at tilmelde dig som læser på blogs, så skal du bare se at komme i gang. Det er simpelthen blevet mit hyggeligste morgen ritual lige at lave mig en kop the og klikke mig ind på google reader.

Du kan enten bare taste adressen som skrevet i titlen, eller gå direkte derind fra din gmail konto ved at vælge læser/reader linket øverst. (ved siden af kalender, dokumenter osv.)

fredag den 18. februar 2011

Kartoffel Tærte


I dag har jeg lavet kartoffel tærte (glemte desværre at tage et billede så i må nøjes med kartoflerne) Og den blev bare super god. Jeg hentede inspiration et par steder fra og den er helt vegetarisk og mætter rigtig godt.

Du skal bruge:
Fyld:
10 mellem kartofler
2 løg
3 æg
100 gram revet ost
2 dl fløde
1 tsk. dijonsennep
Basilikum eller rosmarin (eller hvad du nu er i humør til)

Tærtedej:
1 dl vand
1/2 dl olie
1/2 tsk salt
50 g rugmel
125 g hvedemel

Sådan gjorde jeg:
Tænd ovnen på 200 grader

Skræl og kog kartoflerne (de behøves ikke at være helt udkogte de kommer i ovnen senere)

Bland alle ingredienserne sammen til dejen og rul den ud med mel så den passer til din tærteform. Smør tærteformen, put dejen i og prik bunden med en gaffel. Forbag bunden i ovnen i 10 min.

Skræl løgene og skær dem i små tern, steg dem på panden i olie i 5 minutter, hæld fløden på panden og lad det simre i 5 min (husk at rør rundt)

Tag flødeblandingen af, put den i en skål til afkøling.

Imens river du osten.

Hæld æg, ost og krydderier i den afkølede flødelanding.

Smør bunden med sennep og lig kartoflerne ud i bunden, hæld flødeblandingen over kartoflerne og bag tærten i ovnen i 25 min.

onsdag den 16. februar 2011

Vitus vokser

Så der må altså nye bukser til, han vokser simpelthen ud af alt. Så nu har 2 par af mine gamle cowboy bukser måtte lade livet til fordel for dem her til Vitus :

tirsdag den 15. februar 2011

Gulerødder

Vitus: Hvorfor er gulerødderne våde ?

Mig: Det er fordi de har ligget i vand.

Vitus: Hvorfor har de det ?

Mig: For at de kan holde sig lækre og friske.

Vitus: Så kan gulerødder også ligge ude i havet ?

Mig: ææhhh nej det ville vist ikke være så smart.

Vitus: Hvorfor ikke ?

Mig: Tja det ved jeg ikke lige ?

Vitus: Så må gulerødder godt ligge ude i havet!

Mig: Det må de vel godt, men så kan det være de bliver væk.

Vitus: Hvorfor ?

Mig: Fordi havet er meget stort

Vitus: Så kunne hvalen spise gulerødderne.

Vitus: Nu går hønsen over og henter mælken (Vitus hopper gokkende over efter sit glas mælk)

mandag den 14. februar 2011

Kom nu forår

Hvad skal vi med den her kulde ? jeg syntes ikke det er helt i orden, og i lørdags sneede det!



Jeg vil have noget forår, og nu har jeg lavet nyt design på bloggen i lidt friske farve og så forventer jeg altså at vejret snart følger med.

søndag den 13. februar 2011

En lille bluse


Mit første forsøg med folde elastik, resultatet blev fint, og så snakker vi ikke om hvor meget jeg lige måtte pille op fordi jeg ikke fik strukket elastikken nok.


Og da jeg fik så ondt i måsen af at sidde der og pille op på min skammel som jeg har stående ved symaskinen, afbrød jeg lige bluse projektet og lavede en lille sidde hynde til min skammel.

Da Vitus blev født


I dag er jeg 37+1 og da Vitus blev født var jeg 38+4 det vil sige 10 dage endnu. Det sætter forventningerne lidt op, men der er jo intet der er sikkert, så jeg regner ikke med noget. Men det fik mig da lige til at finde billederne frem fra da Vitus blev født. På billedet er han en dag gammel. Jeg syntes det er sådan et godt billede af Thomas og Vitus.

fredag den 11. februar 2011

Baby bukser


Det blev også lige til et par bløde babybukser mere, de er bare så nemme at sy.

Vitus nye hår


Vitus er blevet klippet, og det var tiltrængt og pyntede. Se bort fra diverse chokolade skæg.

torsdag den 10. februar 2011

Banken er lukket om natten

Vidste du at Nordeas netbank er lukket mellem kl 2 og 6 ? det gjorde jeg ikke, så jeg har lige siddet og ventet på at kunne komme i min netbank, meget sært.

Dagen (eller skal jeg sige natten) startede her hos os for en times tid siden da Vitus erklærede at nu ville han altså godt stå op sammen med mig. Så ind i stuen med os og dyner. Vi har tændt op i brændeovnen og tændt et par stearin lys som det eneste lys og det er helt mørkt uden for, det er nu meget hyggeligt. Vitus har stadig feber og hoster, så vi må nok et smut til lægen idag.

Nu ligger Vitus og snork sover igen, jeg ved ikke om jeg syntes det er helt fair, for jeg er lidt for frisk til bare at ligge mig ned igen, det bliver en lang dag idag.

onsdag den 9. februar 2011

et par bukser mere


Mens det stof jeg egentlig vil sy af har jeg lige lavet en prøve på et par babybukser, og de blev rigtig fine. størrelsen hedder 56/62 men jeg syntes også at de her er til den lidt store men der skal jo også være plads til en ble mås. De her er syet efter minikreas ballonbukse mønster hvor jeg bare har lavet rib i benene i stedet for ballon effekt.

tirsdag den 8. februar 2011

Bukser til baby


Jeg har syet et par bukser til lillesøster, de er str. 0-3 måneder, men der går nok lidt før hun er stor nok til at passe dem.

God Karma


Det er altså hvad jeg har for tiden, jeg tror måske jeg skulle spille lotto ?
Vitus er hjemme, han havde feber i nat, lidt snot og hoste, men er ellers frisk. I hvert fald frisk nok til at spille Junior Matador.

Men den gode karma vælter bare ind over mig:

Min søde mor var jo på besøg og hjalp med at rydde op og gøre rent, og købte en masse ting til os, til baby og fødslen. Hun har også lige lagt penge til at Vitus kan komme til frisøren på fredag og blive klippet, og nøj hvor han trænger.

Jeg opdagede at der var trukket 150 kr i visa gebyr på min konto, lidt surt når det er mine egne lommepenge det gik ud over, og jeg vidste egentlig ikke helt hvorfor de blev trukket. Men jeg kontakter banken og det viser sig at jeg har to kort til min konto, det anede jeg ikke. Det ene er gratis og det andet koster så de der 150 kr. om året. Den søde bankdame forslår så at vi afmelder det ene kort, god ide ! og jeg spørger så uden håb om der er noget at gøre ved de 150 kr og så får jeg en mail tilbage, kortet er afmeldt og de 150 kr. er tilbage ført :) dejligt.

Så har vi besluttet at Vitus skal stoppe til musik, han er ikke glad for det længere og skal nærmest tvinges afsted og det er ikke sjovt for nogen af os. Så jeg skriver til musikskolen for at forklare vores fravær, og lufter tanken om at Vitus nok ikke kommer mere, men at jeg godt er klar over at han ikke kan meldes ud da 2. semester er starter og vi slipper ikke for at betale anden rate. Men så i dag da jeg tænder computeren ligger der en mail om at læren og sekretæren i samråd er blevet enige om at Vitus godt kan udmeldes pr. dags dato og vi skal ikke betale 2. rate.

Og sidst men ikke mindst er der en sød sød slyngel der har foræret mig lige det symønster som jeg stod og manglede men ikke rigtig havde råd til, og det kom med posten i går, det varmede virkelig og jeg blev så glad.

Og jeg fik hentet en gratis baby pakke i matas i går, og der var mange lækre ting i, og med posten kom en lamaze elg fra Libero klubben hvor jeg har samlet point.

Så mon ikke det er i den her uge jeg skal spille lotto ?

søndag den 6. februar 2011

T-shirt til Vitus


Efter min mor fik ryddet grundigt op og gjort rent på vores gæste/syværelse (tak Mor!), så fandt jeg et par projekter jeg var i gang med som jeg helt havde glemt. Et af dem er den her t-shirt hvor Vitus selv har valgt hvad der skulle på, og han blev så glad da jeg fik den lavet færdig. Jeg måtte efterfølgende lige lave en lille kile i halsen fordi den blev for stram i halsen, men ellers passer den ham bare perfekt. Og når han så siger, den er flot mor, den vil jeg have på hele tiden, så gider man godt sy tøj til ham.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...