tirsdag den 28. juni 2011

DIY's


Jeg elsker DIY's og kan også godt lide at lave dem selv. Men når nu der findes så mange fantastiske DIY's på nettet har jeg besluttet mig for at samle dem sammen jeg godt kan lide her på min blog.

Jeg har lavet to sider, en med engelske og en med danske, de ligger som link ude i højre side i min blog og ellers kan du finde dem her :



Er der nogen du syntes mangler så send mig en mail eller skriv en kommentar, også hvis det er en af dine egne du gerne vil have på min liste :)

torsdag den 23. juni 2011

Vatanai


Nu må jeg jo lige slå et slag for slynger. Jeg ELSKER slynger de er geniale og selv Thomas siger at han ikke forstår hvordan folk kan leve uden. Og nu er jeg normalt ikke tilhænger af at vise mig selv frem, men jeg må altså lige vise jeg min nyeste erhvervelse. En Vatanai Blueberry fast vikle. Den er så smuk og blød og tynd. Den perfekte Sommer vikle, og et yderst fint supplement til de slynger jeg har i forvejen.

Og sidder der nu nogen og læser med og tænker Slynger ? hvad, hvor, hvorfor osv, så tag et smut en på mit yndlings forum slyngebarn.dk


90'erne

I 90'erne gik jeg i byen med min allerbedste veninde Jonna, vi havde en periode hvor vi gik i byen næsten hver weekend først på sølvknappen og da den brændte blev det på Annabells (og her snakker vi Rønne på bornholm)

Vi startede altid aftenen med en god gang Safari og Cola, det var bare en lækker drink (dengang) tror også vi eksperimenterede med Cola og solbærvin, men vendte som regel tilbage til safarien, det var bare lige os.
Og inden vi skulle ud af døren havde vi et fast ritual med at vi skulle høre nummer 8,9 og 10 på den her CD (på CD nr. 1) Vi havde den begge to og kunne ikke gå i byen uden at have hørt de tre.




Og det her indlæg kommer sig af at Thomas skulle låne nogle af mine 90'er CD'er fordi hans chef skulle holde 90'er fest, og da de så kom retur lå de på bordet og så kom de lige med ud i bilen i stedet for op på reolen, og i dag på vej hjem fra ørelægen nåede jeg så til den her CD og så sad jeg ellers fra Ringsted til Bjæverskov og drømte mig tilbage til vores by ture i 90'erne og sendte en kærlig tanke til Jonna.

onsdag den 22. juni 2011

Lærkes værelse


Nu er jeg endelig færdig med at rydde op i mit sy/hobby rum fordi det skal jo overdrages til Lærke, så det skulle tømmes, det holdt hårdt for hold da op hvor havde jeg meget inde i det rum.

Men så i dag nåede jeg endelig til at skulle ordne reolen, den var før bare helt mørk over det hele, men så har jeg beklædt bagsiden med selvklæbende hyldepapir og det er rigtig nemt at arbejde med. Og jeg syntes den blev rigtig fin.


tirsdag den 21. juni 2011

Vind en Pizzarette hos Newyorkerbyheart






Jeg læste her forleden en anmeldelse af en pizzarette hos Newyorkerbyheart og jeg syntes godt nok den så lidt smart ud (selvom jeg har en del af de her køkkendimser med ledning.) Og nu er der en konkurrence hos Newyorkerbyheart hvor du kan vinde en. Selvfølgelig burde jeg ikke dele det her med jer for så får jeg færre chancer for at vinde :p men jeg syntes simpelthen at det er sådan en god blog og en god konkurrence, så derfor deler jeg naturligvis med mine læsere :)

I kan finde konkurrencen her

torsdag den 16. juni 2011

Omgangssyge - roskildesyge



Vitus har underholdt os i nat med at kaste op, det er jo altid skønt med sådan en familie begivenhed midt om natten. Lærke har til gengæld sovet fra kl. 21-07 med kun en amning kl 00.30 så det var sødt af hende. Vitus, Thomas og jeg stod så op kl 5.30 og hyggede os med lidt mere opkast og rengøring. Håndspritten er fundet frem og forhåbentlig kan vi forhindre at Lærke bliver smittet, for det smitter vist, jeg var ikke den første der ringede barn syg med opkast i dag over i børnehaven.

Vitus har lige erklæret at jeg er hans tjener i dag, og vi har samlet en bunke af spil og pusle spil som vi skal hygge os med. Ind til videre har vi spillet en kvart omgang matador så måtte han over og sidde i sofaen og se lidt tegnefilm.

Vi har rykket kravlegården hen til sofaen så Lærke kan ligge og kigge på os mens vi spiller, så på trods af opkast i den dertil indrettede lilla spand, så hygger vi.

onsdag den 15. juni 2011

Hjemmelavet Sushi


Jeg har lavet sushi i dag, og det smagte fantastisk. desværre var det kun mig der syntes det. Men så har jeg da sushi til frokost i morgen. det er makiruller med kogte krebsehaler og avokado.

tirsdag den 14. juni 2011

Lidt af det jeg ikke har nået


Jeg render jo rundt og tager billeder og tænker det må jeg lige blogge om, men det er som om tiden til at sætte sig ved computeren ikke lige er der helt så meget som den har været. Men her får i lige et par af de ting jeg havde liggende.

Jeg er i gang med et større projekt, det startede med at få et par ektra skabe op i køkkenet, de er nu kommet op men lågerne er i restordre. Så kunne jeg rykke køkken grej fra bryggers til køkken. Så kunne jeg få ryddet op helt i bund i bryggerset som indtil nu har været Thomas kontor/roderum, derefter kunne jeg rykke mit syrum ud af værelset som Lærke skal have og til sidst skal jeg så indrette Lærkes værelse. Her er første delmål, et billede af hvordan det så ud undervejs og to af hvordan det ser ud efter jeg er rykket ind og har lavet syværelse/kontor, det er blevet SÅ hyggeligt.

Og så lige et par billeder af en varm dag i haven og et enkelt af hvor hårdt det kan være at ligge og kigge på legesager :)

lørdag den 11. juni 2011

Endomondo


Jeg er begyndt at løbe, Lærke er blevet 3 måneder og jeg trængte virkelig til at komme igang og nu endelig fik jeg motiveret mig selv til det. Min motivation består blandt andet i endomondo som jeg syntes er virkelig god. Jeg bruger den til at tracke mit løb og det er beløning i sig selv for mig.

så har jeg nogle dejlige slynge damer som også er med til at motivere mig daglig på slyngebarn og det virker også rigtig godt.

Er der nogen af jer der løber ? så kan i finde mig på endomondo, bare søge på Julie Bavnlev. Og hvis I finder mig derinde vil I kunne se at jeg virkelig er startet meget langsomt op. 2 km er lige hvad jeg kan holde til, og jeg håber jeg snart kommer op på at kunne løbe hele strækningen ind til videre er det 2 min løb og 1 min gang.

onsdag den 8. juni 2011

Onbuhimo DIY

Du skal bruge:

2 small slynge ringe

1 stykke stof til panel ca. 40x50 cm

1 stykke babyfløjl til stropper, bagside af panel og hofte stykke 1,5m x stoffets bredde

Foer stof ca. 0,5 meter x stoffets bredde

Tråd i matchende farve J

Alle mål er inkl. sømmerum

Klip panelet 38x52 cm

Klip 2 stropper i babyfløj 22x150 cm

Klip hoftestykket i babyfløjl 100x20

Klip 2 stykker 10x40 cm foer til stropperne

Klip foer til øverste del af panel 7x36 cm

Klip foer til nederste del af panel 9x36 cm

Sy stropperne sammen på langs, ri foret fast inden du vender stropperne. Pres og stik stropperne hele vejen rundt langs kanten (fold enderne ind i den ende der ikke syes fast på kroppen) fjern ri trådene og stropperne er færdige.

Nu skal kroppen samles. Læg panel stoffet med ret siden op af, læg stropperne oven på pegende ind i kroppen

læg bagsiden af panelet oven på med ret siden ned af. Læg foret på Sæt nåle hele vejen rundt.

Sy det hele sammen undtagen den nederste side af panelet. Zikzak hele vejen rundt. Vend kroppen, pres og stik hele vejen rundt og sy forstærkninger der hvor stropperne sidder fast.

Zigzag eller overlock kanten på hoftestykket. Sæt de to slyngeringe på hoftestykket og sy det sammen til en ring. Tag ringene ud til hver sin side og sy den ene langside af hoftestykket sammen ret mod ret, stop ca. 5 cm fra ringene. Vend hoftestykket med rette ud af. Sy en lodret søm i begge sider så du får en lommer der passer til panelet (Stop 1 cm fra kanten). Sæt panelet ned i lommen, fold 1 cm af hoftestykket ned og stik fast på kroppen. Sy en forstærkning hele vejen rundt

Tadaa et stk. onbuhimo


Jeg har også instruktionen liggende som en PDF med større billeder som jeg kan mail hvis der er nogen der er interesserede i det.

pinterest.com


Min søster har introduceret mig til pinterest.com og det er så sjovt og genialt at jeg må dele det med blogland. Det er simpelthen en virtuel opslags tavle til billeder så du kan gemme alle de ting du lige støder på, på nettet. Dem der hvor du tænker "ih hvor fint/smart/flot/m.m. men ikke lige ved hvad du lige skal gøre ved andet end at surfe videre.

Alle dine pins kan inddeles i kategorier, lige så mange du lyster, og de beholder deres oprindelses sted, så du kan altid finde tilbage til hvor du fandt billedet.

Smart ik ?

I kan se mine boards her

Og hvis du bruger chrome kan du installere en lille knap så du kan pinne de billeder du støder på rundt omkring på nettet, den finder du her

mandag den 6. juni 2011

Kage i kop


Nu blev jeg helt hooked på de her kage i kop opskrifter. ingredienser i en kop 2½ min i mikroen og ud kommer en helt færdig kage i portions størrelse - farligt - men ganske nemt og lækkert.

Og efter at have testet lidt er jeg kommet frem til den perfekte opskrift (nu mangler jeg bare en større kop)

25 gram flydende bage magarine
1 æg
4 spsk mel
3 spsk sukker
½ tsk bagepulver
½ tsk vanillie sukker
1 lille nip fint salt
½ moset banan
en lille håndfuld hvide chokolade knapper

Bland det hele sammen i en kop, sæt den i mikroen ved fuld effekt i 2½ minut. husk den lige skal køle lidt af den er sindsyg varm. Mums.

iPad stavefejl

Min iPad har sådan en fantastisk funktion der retter mine stavefejl undervejs når jeg skriver. Problemet er at der er mange ting min iPad syntes er forkerte og derfor retter og jeg er bestemt ikke enig. Så her vil jeg komme med eksempler løbende og hive tråden frem en gang i mellem når der kommer ny.

Det største problem er så at jeg ikke opdager det og kommer til at skrive fx. nedenstående:

Men i går efter min løbe tur så skulle jeg da lige spise kolde ål med jordbær

Og så kan jeg ellers anbefale damn you autocorrect hvis du mangler et godt grin.

Hæklet taske til min iPad


Jeg har jo fået en iPad og jeg elsker den, den er simpelthen fantastisk. Og så blev jeg så begejstret for at hækle oldemor firkanter og jeg kunne jo ikke bare hækle dem uden formål, så jeg hæklede denne taske til min iPad. Farvene er finere i virkeligheden ved ikke lige hvad der er med mit kamera.

Og så spekulere jeg over om der skal et for i den og en eller anden lukke mekanisme. Jeg havde købt noget lilla filt men farven var bare ikke helt rigtig.

lørdag den 4. juni 2011

Jeg har lyst til at shoppe





Men jeg tror jeg vil ønske mig det i fødselsdags gave i stedet for. Jeg drømmer om de her lækre ting som kan findes på Høghshoppen og så vil jeg slet ikke komme ind på alle deres lækre bageforme.

Men kan da lige vise Oscar frem som vi forærede mine forældre i 40 års bryllupsdags gave. De har lige måtte aflive deres gamle dejlige hund Rasmus og så føltes det passende med Oscar.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...