tirsdag den 9. marts 2010

Synskirurgi

Jeg har været til forundesøgelse for at se om jeg kan få lavet synkirurgi så jeg kan slippe for brillerne. Jeg har været hos firmaet memira.

Jeg er nærsynet og har bygningsfejl og ud fra hvad de lige kunne se burde jeg godt kunne få lavet en laseroperation.

Jeg vil lige fortælle lidt om forundersøgelsen:
Jeg havde en tid i går kl 13.00 og kom der ud til et meget lækkert sted, og det personale jeg stiftede bekendtskab med var rigtig søde. Jeg kom ind til undersøgelse, hvor jeg fik lavet en traditionel syns test hvor jeg kiggede igennem sådan en maskine og skulle se bogstaver og en samling prikker, og så en der måler på mine øjne, og de testede mine briller også.

Så skulle jeg have målt tykkelsen på min hornhinde, og for at måle mere præcist fik jeg dryppet mine øjne med noget der udvider mine pupiller, det sved lidt i ca. 20 ca. og føltes som når man skræller løg. Og så var det lidt ubehageligt fordi mit nærsyn var vildt dårligt. Men jeg fik målt mine hornhinder og de var lidt tynde, så derfor skal jeg ind til en ultralydsmåling på tirsdag og så er der en kirurg der skal vurdere hvilken type operation jeg kan få.

Hende der undersøgte mig fortalte også at min bygningsfejl er på 3 og hvis man har over 3 kan man få betalt operationen, men hun sagde også at øjenlægerne var meget strikse med det, at bygningsfejlen SKAL være over 3, og det er helt forståeligt, det er jo en dyr operation og der skal være en god grund til at man skal have den betalt. Men jeg har alligevel tænkt mig at få en tid hos en øjenlæge og lige se hvad denne siger.

Jeg er så lidt i tvivl om hvilken type jeg skal have hvis det kommer til et valg. Der er 3 slags fortalt de om på memira.

LASEK som koster 19.900
Her opløses det yderste cellelag hvorefter synsfejlen korrigeres med laser. Man får så en bandage linse på som man skal have på i 5 dage og i den tid kan man ikke køre bil og tage på arbejde og det kan også gøre lidt ondt.
LASIK som koster 23.900
Ved LASIK bliver der også forrest på hornhinden lavet en tynd flap, som forsigtigt bliver åbnet. Flappen bliver ved LASIK lavet med et instrument, som giver et let tryk mod øjet og bevirker, at synet nedsættes i ca. 10-15 sekunder. Herefter ændrer laseren krumningen på hornhinden, så synsfejlene bliver korrigeret. Til sidst lægges flappen tilbage på plads, hvor den snart sætter sig fast.
Der skal man ligge med lukkede øjne 1 time efter operationen, og når man kommer hjem skal man også ligge med lukkede øjne i 3 timer og det er så det.
FS LASIK som koster 29.900
Den her er det samme som LASIK bortset fra at det hele laves med laser (flappen laves ikke med laser på LASIK)
Denne metode skulle være mere skånsom for øjet.


Puha det er mange penge og hvad for en er lige bedst hvis det er mig der skal vælge ?

1 kommentar:

  1. Hei.
    Jeg kom tilfeldigvis inn på blogen din når jeg letet etter andre som også har tatt syns operasjon. Jeg er norsk og tok en slik operasjon hos noen som kalte seg for "Synslaser". Operasjonen gikk veldig bra. Og jeg kastet brillene med en gang etter operasjonen. Det eneste som var litt ubehagelig var dagene etter operasjonen, hvor jeg lå mye på sofaen og hadde lukkede øyne. Jeg har i dag helt fint syn, men jeg har en mor som ikke har vært like heldig. Hun må ta samme operasjon en gang til for å få bedre syn. Hvordan går det med deg? Har du tatt syns operasjon enda eller venter du fortsatt?

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...