tirsdag den 22. februar 2011

Koldhævede boller uden snaskede fingre.


I går var jeg oppe og handle, men glemte at købe brød, og gad ikke afsted igen da jeg først var kommet hjem, og så måtte jeg jo finde på noget andet. Så jeg smækkede en dej sammen til nogle koldhævede boller som så hævede natten over i køleskabet. Og så nyder Thomas og Vitus godt af at jeg er højgravid og vågner tidligt, for de stod op til friskbagte grove boller, det kan man vist ikke brokke sig over. Opskriften er fri fantasi og kommer her :

ca. 12 boller (jeg laver dem af to omgange, da dejen fint kan stå i køleskabet i 2-3 dage og så kan man bare bage hver morgen det man lige har brug for)

4 dl vand
1 tsk salt
1 spsk flydende honning (kan undlades)
½ dl hørfrø
½ dl solsikke kerner
½ dl græskar kerner
3 revne gulerødder
20 gram gær (tør eller alm.)
Hvedemel indtil dejen har havregrød konsistens (ca. 500 gram tror jeg)

alle ingredienserne blandes sammen, det skal ikke æltes, pga den lange hævetid klare gæren det for dig som æltningen ellers gør. Bruges alm. gær røres det ud i vandet, hvis det er tørgær skal den blandes med melen. Dejen skal have havregrød konsistens og så ellers bare i køleskabet med låg på natten over.

Om morgenen tændes ovnen på 240 grader og bollerne sættes med en grydeske på en plade med bagepapir, dyb skeen i vand inden hver bolle så hænger den ikke fast. Når ovnen er varm sættes bollerne ind og bages ca. 15 min.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...